Tři chloupky

22. 07. 2016 7:19:14
Nikdy bych nevěřila, o čem všem dokážou kolegyně breptat. A přestože se těch hromadných debat zúčastňuji málokdy, neb na ně nemám moc čas či je pokládám za jeho ztrátu,občas ke mně přeci jen některá v tamtamech dorazí přes chodbu.

A chytne se. Protože prostě stojí za to. v tomto případě mě vyláká na pouť mimo mou kancelář a už jsem v tom s nimi. Tedy v rozvášněné a obvykle hodně hlasité debatě. Hlas tlumíme jen v případě nečekaného telefonátu, návštěvy, či sdělení pikantností. Taky, když se pomlouvá, ale to je jiný příběh.

Tuhle se děvčata bavila o lidském těle a jeho porostu. Začalo to vlasy. Přeci jen, hlava je na nás asi nejviditelnější částí. A to co máme na ní, na rozdíl od toho, co máme v ní, málokdy schováváme. Nejsme přeci jen v islámských zemích, kde je schovávání vlasů hlavně u žen podmíněno náboženstvím. Takže fakt, že se přes vlasy, ondulace, barvení, stříhání, melíry, účesy, prodlužování, problémy rovných a kudrnatých vlasů a já ani nevím, co všechno ještě... dostaneme až příčeskům a pleším, mě vlastně ani nepřekvapil. Diskuze ovšem nabrala dalších obrátek a pokračovala velkým tématem. Troufám si říct, že největším. A to chlupy. Co si budeme povídat, zaberou větší část naší kůže a málokde na těle najdeme místo, kde je nemáme. Muži to s nimi nad námi ženami (až na výjimečné případy genetických poruch) vyhrávají na celé čáře. Navíc mají jako bonus ještě vousy.

Dnešní módní trend, a to i přes veškeré především zdravotní východy onoho pro tělo tolik ochranného porostu, nám nařizuje se těchto nepohodlných vetřelců na naší kůži zbavit. Hlavně na tolik profitovaných místech, která zde nejspíš nemusím jmenovat. A tak se jich zbavujeme. Rychle. Striktně. Účinně. Řekla bych do posledního chloupku. V tomto úseku debaty jsem se kromě extrémních míst, kde všude chlupy rostou (hlavně tedy partnerům mých kolegyň) dozvěděla i zajímavou příhodu otce jedné z kolegyň. Ten si spletl její depilátor se svým zastřihávačem na vousy. Kromě nevídaného ryku a bolesti pak ještě pár týdnů musel kolegům a známým vysvětlovat svůj poněkud netradiční sestřih. A hlavně proč na něm tak dlouho, více méně nedobrovolně, trvá. Ono tam ty vousy prostě chvíli nechtěly a nechtěly růst.

Zlatým hřebem diskuze byl ovšem příspěvek o pár let starší kolegyně. Útlá brunetka, která obyčejně do přílišných intimností nezabředává najednou, prohlásila: „Holky, já jsem si na ní nedávno našla tři šedivé chlupy!“ Vyprskly jsme smíchy a okamžitě starostlivě dodaly: „Co s tím budeš dělat?“ Následovala řada babských rad a vtipných komentářů.... Jako třeba: „Udělej hezký večer chlapovi. Zabal mu hezky pinzetku a ať si škubne!“ či „To by chtělo šikovného kadeřníka a barvu? Mám ti někoho doporučit?“ Anebo: „Škoda, že ti nezačala plešatět. To bys měla do konce života vystaráno.“

No a v závěru jsme dokonce probraly i asi od třiceti let svého věku zcela šedivého kolegu. Samozřejmě šedivého vlasy. Asi vám nemusím psát o tom, co nás zajímalo. Naštěstí anebo naneštěstí má dotyčný dovolenou. I když věřím, že naše otázky by ho do rozpaků neuvedly (mezi námi ženskými v tom tady umí chodit).... Ale i tak doufám, že než se vrátí, na celou diskuzi se zcela jistě zapomene.

A můj blog tenhle článek? Ten ať si žije svým vlastním životem.

Autor: Zuzana Bláhová | pátek 22.7.2016 7:19 | karma článku: 18.11 | přečteno: 1088x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Poezie a próza

Václav Kunft

Velký pátek

Otevírání hor a vydávání pokladů nemá nic společného s křesťanským Velkým pátkem. Je to stará pohanská tradice spojená s příchodem jara. Mytologické téma je smrt a znovuzrození.

29.3.2024 v 11:12 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 50 | Diskuse

David Snítilý

... a co je vlastně normální aneb nudné vztahy

„A je sexy ten Váš kamarád?“ provokovala Marka Tereza. „Ne tak jako já," kasal se Marek. „Sexy s tímhle pivním mozolem?" poukázala na jeho zvětšujícího se milana. „To není pupek, to je charisma," oponoval nádherné femme fatale.

29.3.2024 v 7:40 | Karma článku: 9.82 | Přečteno: 153 | Diskuse

Alena Bures

Recenze - Martina Boučková: Šílená babička

Rodiče si nevybereš. Ale to koneckonců ani děti. A mít mírně šílenou matku je někdy k vlastnímu zešílení, ale někdy....

28.3.2024 v 17:24 | Karma článku: 8.90 | Přečteno: 156 | Diskuse

Miroslav Pavlíček

O fotbalových legendách, paní Štěpánkové a pomíjivosti

Kdybych se narodil před sto lety... No, abych řekl pravdu, někdy mám pocit, že se tak opravdu stalo.

27.3.2024 v 12:58 | Karma článku: 15.51 | Přečteno: 208 | Diskuse

Iva Marková

Ženy

....................................................................................................

26.3.2024 v 22:53 | Karma článku: 9.54 | Přečteno: 200 | Diskuse
Počet článků 45 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 974

Obyčejná ženská...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...