Hlavně se z toho nepo!

2. 03. 2016 11:32:06
Tak dobře. Pokusím se (tak trochu) vcítit do role muže, který si hledá partnerku. A protože jsem bytost přecitlivělá a empatická, bude to hodně emocionální a skutečně procítěné.

Podotýkám, že vycházím ze své zkušenosti, svých vhledů, nadhledů a podhledů. Nikomu nic nevnucuji a nikoho do ničeho nenutím. Takže, pokud mohu doporučit, čtěte opravdu jen z vlastní vůle. A použijte vhledy, podhledy a hlavně nadhledy, těch prosím nejvíc. Jsem potvora ironická. A baví mě to. Pokud tenhle typ žen nemusíte, vážně nečtěte dál. Ve vlastním zájmu.

Takže...

Ať už, pánové středního věku, zůstanete sami z jakéhokoliv důvodu (kterých může být spousta, můžou být pádné i malicherné, tragické, směšné, fádní, hloupé, dobře i špatně myšlené - a mně je nepřísluší soudit) a hledáte si novou partnerku – nemáte to s námi lehké. V podstatě jste na tom stejně jako my. Jenže při posuzování typů žen, jež se vám nabízí k selektivnímu výběru potencionálních partnerek, nejsem a ani nemohu být objektivní, tudíž si ani nedovolím psát příspěvek rovný charakteru toho předchozího. Chybí mi totiž vyprávění nějakého rozvedeného odkopnutého či opuštěného kamaráda či známého. Mezi námi... Oni se s tímhle moc špatně srovnávají, obtížně svěřují i kamarádům a s chlapy u piva se o tom klábosit nedá, takže asi tak. A i když by se mi tato možnost vyslyšení od někoho nabídla, zřejmě ji odmítnu. Ne, že by mě to nezajímalo, ale spíše se opravdu nechci dostat do pasti role psychoterapeuta, která se může zvrhnout v další pasti - a sice roli milenky či kamarádky na jednu noc.

Já vím...

Chceme toho moc. Jsme náladové. Podrážděné. Brečíme. Fňukáme. Cloumají s námi hormony, krvácíme, jsme v přechodu, v depresi, v eufórii. Propadáme návalům horka, vzteku, zoufalství... Utrácíme, šetříme, pořád a pořád dokola něco řešíme, stěžujeme si, závidíme, pořád něco máme anebo zase nemáme... Chceme tu poličku přivrtat hned a do zítřka to prostě nepočká. Chceme vědět, kde jste, v kolik se vrátíte a zda jste jedli, zda je vaše strava kvalitní, zda jste dostatečně pili, zda jste prostě v pořádku. Někdy nevypadáme (třeba po s dětmi probdělé noci či stresu v práci, nebo jen tak) zrovna moc dobře. Jsme unavené. Nechápeme sarkasmus a neumíme si ze sebe dělat srandu. Je toho zkrátka spousta, co neděláme tak, jak byste si to představovali.

Chápu, jak je to otravné a omlouvám se. Za celé něžné pokolení se pokorně omlouvám.

A už nic nechci. A vřele to doporučuji i svým singl kamarádkám.

A ono přesně v tom momentě se to začne dít samo. Začne to přicházet, aniž byste si o to řekli. Mám to vyzkoušené. Jen asi se někdy zastavíte a řeknete si. Žiju ještě vůbec, když mi nic nevadí? Když se sice dokážete rozčílit nad sousedem, který vhazuje plastové láhve do normálního kontejneru nikoliv do tříděného odpadu, ale roznošené ponožky po celém bytě vám nevadí. Když vám nevadí, že místo v slíbených 15:00 hod. dorazí váš muž ve 20:00 hod. a na tváři má úsměv od ucha k uchu (zatímco vy jste bez sebe strachy) a tvrdí vám, že v kolik přijde, vůbec neříkal a že ten telefon (od kterého neodtrhne nos ani na záchodě) měl celou dobu v tašce a vůbec se na něho za těch 5 hodin nepodíval. Když vás nenamíchne ani šéf, který vás v přehršle práce a hořících termínů, nechá se zadáním „udělej to, jak to chceš“ vytisknout obyčejnou informační ceduli snad desetkrát, než je spokojen.

Asi máme veliké srdce. Nebo já nevím. Možná jsme dospěly k životnímu poznání v duchu hesla: Co vás nezabije, to vás posílí. Anebo toho druhého, mnou oblíbeného: Hlavně se z toho nepo! (však vy víte)

Anebo, možná, jsme vážně úplně blbé...

Nebo (už vím) jednoduše - JSME ÚŽASNÉ.

(A teď si v tom udělejte pořádek sami. Protože to všechno co je v článku a ještě spoustu dalšího my ženy jsme. A vy vlastně taky! Vážně nejsem feministka a mám vás ráda, milí mužové.)

P. S. Tentokrát pouze pro dámy. Něco vám prozradím. Ty roznošené ponožky se dají smotat do klubíčka a vhodit mezi ty čisté. Je to docela zábava a navíc, dámy, čistá revolta. Buďte si jisté, že tohle se od vás nečeká! A také toho, že o tom víte jenom vy. No vlastně už ne, už jsem to prozradila...

Autor: Zuzana Bláhová | středa 2.3.2016 11:32 | karma článku: 15.67 | přečteno: 912x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Poezie a próza

David Snítilý

... a co je vlastně normální aneb nudné vztahy

„A je sexy ten Váš kamarád?“ provokovala Marka Tereza. „Ne tak jako já," kasal se Marek. „Sexy s tímhle pivním mozolem?" poukázala na jeho zvětšujícího se milana. „To není pupek, to je charisma," oponoval nádherné femme fatale.

29.3.2024 v 7:40 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 86 | Diskuse

Alena Bures

Recenze - Martina Boučková: Šílená babička

Rodiče si nevybereš. Ale to koneckonců ani děti. A mít mírně šílenou matku je někdy k vlastnímu zešílení, ale někdy....

28.3.2024 v 17:24 | Karma článku: 8.67 | Přečteno: 138 | Diskuse

Miroslav Pavlíček

O fotbalových legendách, paní Štěpánkové a pomíjivosti

Kdybych se narodil před sto lety... No, abych řekl pravdu, někdy mám pocit, že se tak opravdu stalo.

27.3.2024 v 12:58 | Karma článku: 15.26 | Přečteno: 203 | Diskuse

Iva Marková

Ženy

....................................................................................................

26.3.2024 v 22:53 | Karma článku: 9.54 | Přečteno: 199 | Diskuse

Marek Ryšánek

Způsobem bytí byl roven Bohu - Květná neděle.

Lidské dějiny jsou plné příkladů nejrůznějších vládců a vůdců. Ti ovládáni ctižádostí rozpoutávali války, štvali lidi proti sobě. Mysleli, že jim to přinese štěstí, věčnou slávu. Zůstali po nich statisíce, miliony mrtvých.

26.3.2024 v 20:23 | Karma článku: 4.99 | Přečteno: 133 | Diskuse
Počet článků 45 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 974

Obyčejná ženská...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...